Picicsillag a koraszülöttek támogatásáért

Minden megvásárolt Babamelegítő Kiscsillaggal a koraszülötteket támogatod!

 

Koraszülöttek támogatása monello pici csillag adományozás

 

Mindig is fantasztikus csodának éltük meg a koraszülöttek fejlődését, az orvosok elkötelezett munkáját és az orvostudomány mai állást, mi szerint ilyen picike csecsemőket, akik idő előtt érkeznek meg erre a világra meg tudnak menteni.

Szeretnénk ezt a meghitt, puha, biztonságos meleg közeget, mint az anyaméh pótolni a lehetőségekhez mérten, ezért úgy döntöttünk, hogy megtervezzük az icike-picike méretű Babamelegítő csillagot. Ennek pedig a Babamelegítő Picicsillag nevet adtuk. Mérete, jóval kisebb, mint a legkisebb 62-es méretünk, olyan 50cm körül van, mert a koraszülött babákat, amikor hazaengedik, akkor általában 47-50cm körüliek. Ezekben a Babamelegítő Picicsillagokban mehetnek haza és használhatják őket, amíg ki nem növik, utána kell csak visszajuttatniuk azokat a Koraszülöttekért Országos Egyesületének, hogy ezáltal minél többen használhassák őket.

koraszülött ruha a babamelegítő kiscsillag

 

A Picicsillag adományozásban TE segítesz nekünk

Azzal, hogy Te Monello baby&more Babamelegítő Kiscsillagot vásárolsz, a koraszülött babákat, vagyis a Koraszülöttekért Országos Egyesületét (KORE) támogatod, mert ezáltal segítesz nekünk abban, hogy elkészíthessük számukra a Picicsillagokat. Így ez egy közös támogatás, amit Te teszel lehetővé.

A Babamelegítő Picicsillagok átadásáról rendszeresen informálni fogunk titeket. A következő nagyobb mennyiséget november elején fogjuk átadni. A Picicsillagok darabszáma függ az adott időszak eladott Babamelegítő Kiscsillagjainak forgalmától.

koraszülött baba ruha adományozás monello

A képeken balról jobbra: Tavaszi adományozás 2016. május Voit Márta Monello baby&more és Damásdi Anna KORE, Nyári adományozás 2016. július Damásdi Anna KORE és Voit Eszter Monello baby&more

Koraszülött ruha, anyag és fonal gyűjtés

Ezt a munkát Damásdi Annával végezzük, aki a Koraszülött Ruha Gyűjtést koordinálja. Ő az, aki egyfajta központként begyűjti az egyes kórházak koraszülött, azaz PIC osztályainak ruha igényeit, majd az érkezett adományokat leosztja megfelelően szervezett módon. Erről azért írunk ilyen részletesen, mert Anna tudja, hogy akár csak pár darab ruhácska is milyen sokat jelenthet, sőt nem csak ruhákat fogadnak szívesen adományként, hanem bármilyen méretű anyag darabot is, melyekből különböző speciális inkubátorban használható lepedőt, takarót, előkét, inkubátor öblöt, sapkákat tudnak varrni.

Ezért ha bárki úgy érzi, hogy van számára már feleslegessé vált kisméretű babaruhája (44-50-es méretű), vagy anyaga és szívesen adna, vagy ha egy közös varráson szeretne részt venni és ezzel segíteni a munkájukat, akkor Annával tudja felvenni a kapcsolatot. 

Tudjátok, hogy kik ezek a cuki polipok?

Ők a KORIPok, akik a koraszülött babák új barátai.

KORIP korababa koraszülött ruha adományozás

 

A polipokat először Dániában adták az inkubátorokban fekvő babáknak. Célja nem csak az, hogy a szülők számára kedvesebbé tegye a látványt a sok cső és érzékelő mellett. Elsődlegesen a picik belekapaszkodhatnak az apró lábacskákba, mely emlékezteti őket a köldökzsinórra. Ösztönösen markolják meg, így is növelve biztonságérzetüket. Így ráadásul nem a fontos csöveket, érzékelőket húzkodják.

KORE koraszülött ruha adományozás

 

A KORE munkatársai rendszeresen szerveznek közös horgolásokat Budapesten és vidéken is. Egy ilyen alkalommal akár meg is tanulhatod a KORIP horgolást, amit otthon is el tudsz készíteni, és később adományként átadni.

KORIP horgolással akár a nagymamák is segíthetnek

Lányok itt igazából nem rátok, anyukákra gondolunk, akik ki sem látszotok a napi teendőkből, hanem inkább olyan aktív nagyszülőkre, akik szeretnek jót tenni és horgolás közben egy jót beszélgetni. De ha bármilyen méretű, színű és mennyiségű fonalad kallódik otthon, akkor azzal te is segíthetsz, annak is nagyon örülnek, és nagy örömmel használják fel. Ez esetben is Annát keressétek.

Damásdi Anna elérhetősége: danna@koraszulott.com

További információ a Koraszülöttekért Országos Egyesületével kapcsolatban itt.

Megtalálhatod őket a Facebookon is.

Itt pedig a Koraszülött Ruha Gyűjtés Facebook oldalát éred el.

A Monello babymore Babamelegítő Kiscsillagok választékát pedig ide kattintva tudod megnézni.

Kapcsolódó kiemelt on-line média megjelenések:

koraszülött ruha picicsillag

Oszd meg!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük